Recept: (Vegan) Turkse Linzensoep 

 Zin in een smaakvolle en voedzame maaltijd? Probeer dan eens deze heerlijke (vegan)Turkse linzensoep! Deze bom van vitamines en antioxidanten is met zijn rijke aroma's en hartverwarmende smaken is het de perfecte keuze voor een gezonde maaltijd. 

Ingrediƫnten:

1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes gesneden
1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden (optioneel)
200 g rode linzen, goed afgespoeld
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 liter groentebouillon
Sap van 1 citroen
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Olijfolie
Zout en peper naar smaak


Bereiding:

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de wortel en aardappel toe en bak ze kort mee.
  • Voeg de linzen, komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer alles goed door.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur daarna lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen, tot de linzen en groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie. Voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en het sap van een citroen. Roer goed door.
  • Serveer de vegan Turkse linzensoep in kommen en garneer met verse peterselie voor een frisse touch.


Geniet van deze heerlijke, voedzame maaltijdsoep met een stuk vers brood erbij! Eet smakelijk!